JFE Super Core 10JNEX900/ 10JNHF600/ 10JNRF/ 15JNSF950

Super Core

A Super Core-t innovatív eljárással gyártják, amely teljesen eltér a hagyományos szilikon acéllemezek esetében alkalmazott eljárástól. Ezek a rendelkezésre álló legmagasabb minőségű, nem orientált mágneses acéllemezek.

A hagyományos szilícium acéllemezek Si (szilícium) tartalma 3.5% vagy kevesebb. Régóta ismert, hogy a szilícium acéllemezek mágneses jellemzői a Si-tartalom növekedésével javulnak, és 6.5%-nál érik el a csúcsot.

Azonban nem volt praktikus olyan vékony acéllemezeket előállítani, amelyek Si-tartalma meghaladja a 3.5%A-t, mivel az acél hajlamos megkeményedni és törékennyé válni. 1993-ban a JFE Steel megoldotta ezt a gyártási problémát a CVD eljárásnak nevezett eljárás bevezetésével, és sikeresen bemutatta a világnak az első 6.5% Si acéllemezeket (JNEX-Core). Az új igények kielégítése érdekében ezt a technológiát tovább fejlesztik, ami kiváló nagyfrekvenciás jellemzőkkel rendelkező, gradiens magas szilíciumtartalmú acéllemezek (JNHF-Core) kereskedelmi gyártásához vezetett.

JNEX-mag /10JNEX900

A JNEX-Core a legmagasabb minőségű nem orientált mágneses acéllemez, amelyet a hagyományos szilikon acéllemezekétől teljesen eltérő gyártási módszerrel (CVD-eljárás) gyártanak, lehetővé téve a korábban lehetetlen 6.5% Si-tartalmat.

Alacsony magvesztés

A nagyfrekvenciás tartományokban a magveszteség rendkívül alacsony. Ez alacsony hőtermelést és méretcsökkentést tesz lehetővé a mágneses alkatrészek, például a nagyfrekvenciás reaktorok és transzformátorok esetében.

Alacsony magnetostrikció

A zajt és rezgést okozó magnetostrikció közel nulla. Ez jelentős zajcsökkentést tesz lehetővé a mágneses alkatrészek, például a reaktorok és a transzformátorok esetében.

Magas permeabilitás

Az áteresztőképesség rendkívül magas a frekvencia széles tartományában, így kiválóan alkalmas árnyékolási alkalmazásokban és CT-ben történő használatra.

Stabil minőség

A magas hőmérsékletű feldolgozás hőstabilitást biztosít. Mivel a megmunkálás következtében minimális a tulajdonságok romlása, így nincs szükség feszültségoldó hegesztésre.

Nem orientált

A gördülési irány (L-irány) és a keresztirányú (C-irány) jellemzőiben gyakorlatilag nincs különbség. Ezért ez az alkalmazások széles skálájában használható, az állógépektől a gördülőgépekig.
szupermag 10jnex900 10jnhf600 alacsony magveszteség alacsony magnetostrikciós nagy permeabilitás
szupermag 10jnex900 10jnhf600 vasmag
szupermag 10jnex900 10jnhf600 maximális áteresztőképesség
szupermag 10jnex900 10jnhf600 paraméterkarakterisztika

10JNEX900 nagyfrekvenciás magvesztési görbék

szupermagos 10jnex900 10jnhf600 vasveszteségi görbe adatai

10JNEX900 nagyfrekvenciás mágnesezési görbék

szupermagos 10jnex900 10jnhf600 mágnesezési görbe adatai

JNHF-mag /10JNHF600

A JNHF-Core esetében a JNEX-Core-hoz használt szilikonozási technológiát (CVD-eljárás) továbbfejlesztették, ami még kisebb magveszteséget eredményez a nagyfrekvenciás tartományokban.

Alacsony magvesztés

Az 5 kHz-et meghaladó nagyfrekvenciák esetén még a JNEX-Core is világít az alacsony magveszteség érdekében.

Rendkívül működőképes

Kiváló megmunkálhatóság préselésnél, hajlításnál, bélyegzésnél stb.

Nem orientált

Gyakorlatilag nincs különbség a gördülési irány (L-irány) és a keresztirányú (C-irány) jellemzői között. Ezért ez az alkalmazások széles skálájában alkalmazható, az állógépektől a hengerelőgépekig.

Magas telítettségű mágneses fluxussűrűség

Nagy telítési mágneses fluxussűrűsége 1,85 ~ 1,94 T Ennek az anyagnak a reaktorban való használata teljes mértékben kihasználja a kiváló egyenáramú szuperponálási jellemzőket.
szupermagos 10jnex900 10jnhf600 nagyfrekvenciás vasveszteségi görbe
szupermagos 10jnex900 10jnhf600 vasmagos összehasonlítás
a szupermag 10jnex900 10jnhf600 tipikus jellemzői

10JNHF600 nagyfrekvenciás mágnesezési görbék

szupermag 10jnex900 10jnhf600 maggörbe adatai

Egyedi mag

1

Állórész és forgórész

A nagy sebességű motorokat különféle alkalmazásokhoz alkalmazták, mint például repülőgépek elektromos motorjai, lendkerekes energiatároló rendszerek, nagy sebességű orsók, gázkompresszorok, turbomolekuláris szivattyúk, légfúvók, turbófeltöltők és mikroturbinák stb.

Sokféle specifikációval rendelkezünk raktáron, és a különböző méretű motormagokat bármikor személyre szabhatjuk. Ragasztásos kötés + huzalvágás módszerrel. Kényelmes kis mennyiségű próbanyomat és kötegelt bélyegzés. A feldolgozás érett. További részletekért forduljon hozzánk.

2

Transzformátorok

A nagyfrekvenciás alacsony magveszteséggel a Super Core különféle típusú transzformátorokhoz használható széles frekvenciatartományban (x Hz-től y kHz-ig).

A Super Core segít csökkenteni a hőtermelést a transzformátorokban, és nagyobb mágneses indukció intenzitást biztosít, mint a hagyományos szilícium acéllemezek, ami csökkentheti a transzformátorok méretét. A transzformátor egyéb szükséges alkatrészei, mint például a rézhuzal, ennek megfelelően lecsökkenthetők, ami általános költségcsökkenést eredményez.

A JNEX-Core alacsony magnetostrikciós jellemzőinek kihasználásával a transzformátorok zaja drámaian csökkenthető.

3

Reaktorok

A nagy telítettségű mágneses fluxussűrűség, az alacsony magveszteség magas frekvencián és a nagy permeabilitás jellemzői miatt a Super Core ideális a nagyfrekvenciás áramszuperpozícióval rendelkező reaktorokhoz, széles frekvenciatartományban.

A Super Core megfelel minden magas frekvenciájú hullámszabályozásnak és teljesítménytényező-fejlesztésnek. Az inverteres kimeneti reaktorokban, aktív szűrőkben, PWM konverteres reaktorokban való felhasználása iránti igény növekszik. Számos piaci szektort szolgál ki, beleértve a fogyasztói elektronikát, az ipari megújuló energiatermelést és az autópiacot.

A Super Core az ügyfelek különféle igényeit elégíti ki. Különféle formájú tekercsmagokká formálható, mint például C-Cores és toroid magok, valamint laminált magok, ragasztott blokkmagok vágással vagy préseléssel.

Mag alakja